Într-un număr foarte mic de cazuri, testul Qualified® nu poate fi efectuat cu succes. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când proporția ADN-ului fetal (cfDNA) este prea mică pentru a obține un rezultat. Alte motive ale eșecului testului apar dacă nu ne informați despre prezența unui ovul donat sau prezența unui geamăn dispărut (“vanishing twin”), precum şi în cazul anomaliilor cromozomiale nediagnosticate anterior (de obicei benigne) la mamă.

În astfel de cazuri, recomandăm reprelevarea sângelui venos al mamei, într-o etapă ulterioară a sarcinii, pentru a repeta testul Qualified®. Majoritatea cazurilor sunt procesate cu succes după cea de a doua probă de sânge trimisă. Dacă testul nu este efectuat cu succes după prelevări repetate, clientului i se restituie întreaga sumă de bani.

Este necesar să treacă 24 de ore de la ultima aplicare a tratamentului cu heparină cu greutate moleculară mică.

Mozaicisme, trisomii parțiale și translocații

Nicio metodă NIPT bazată pe cfDNA nu este capabilă să detecteze mozaicismul cromozomial, trisomiile parțiale sau translocațiile.

Sarcini multiple

Qualified® nu are posibilitatea de a testa anomaliile cromozomiale la 3 sau mai mulți fetuși. În cazurile de sarcină cu tripleţi şi sarcini multiple se recomandă o metodă invazivă.